NH Gouda přestárlá

Kód: 1035/100 1035/150 1035/200 1035/250 1035/300 1035/400 1035/500 1035/1KG Zvolte variantu
74,90 Kč 112,35 Kč 149,80 Kč 187,25 Kč 224,70 Kč 299,60 Kč 374,50 Kč 749 Kč od 74,90 Kč 66,88 Kč bez DPH 100,31 Kč bez DPH 133,75 Kč bez DPH 167,19 Kč bez DPH 200,63 Kč bez DPH 267,50 Kč bez DPH 334,38 Kč bez DPH 668,75 Kč bez DPH od 66,88 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

NH Gouda přestárlá pochází ze severního Holandska a zraje minimálně 18 měsíců. NH je zkratka pro Noord Holland a touto zkratkou se označují všechny goudy, které se vyrábějí v této provincii. Od běžných goud se liší tím, že NH goudy jsou vyrobeny z mléka, které pochází pouze z oblasti severního Holandska a to od krav holštýnsko-fríského plemene. Tyto krávy poskytují vynikající mléko, neboť se pasou na pastvinách, které jsou bohaté na minerály a jílové sedimenty.

NH Goudy jsou chráněné značkou PDO (Protected Designation of Origin = chráněné označení původu), která zaručuje, že sýr skutečně pochází z konkrétní oblasti a že byl vyroben podle tradiční receptury.

NH Gouda přestárlá má tvrdou, lámavou konzistenci a karamelově nasládlou chuť. Vnitřek sýra je posetý bílými křupinkami. Jedná se o krystalky tyrosinu, což je aminokyselina, která vzniká během procesu zrání a je typická pro všechny vyzrálé sýry, kterým dodává příjemnou chuť.

Ke své intenzivní chuti a lámavé konzistenci se tato přestárlá gouda hodí nejčastěji do studené kuchyně, například do sýrových mís nebo jen tak na zobání k vyzrálému červenému vínu. Sýr dobře chutná i v kombinaci s medovo-koprovou hořčicí, se kterou vytváří vynikající chuťový zážitek.

Tip: Goudu přestárlou si vychutnáte se skleničkou suchého červeného vína, které její chuť báječně doplní a rozvine. Za nás můžeme doporučit vynikající španělské barrique víno Mala Vida.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: pasterizované kravské mléko, jedlá sůl, sýrařské kultury, syřidlo, konzervant: dusičnan sodný, barvivo: annatto

Alergen: mléko

Tuk v sušině: min. 50 %

Délka zrání: 1,5 roku

Výrobce, země původu: Verburg Kaas, Holandsko

Skladování: skladujte při teplotě 6-8 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry krájené a kusovky
Země: Holandsko
Mléko: kravské
Laktóza: ano
? Délka zrání: 12 a více měsíců (staré - přestárlé)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: