Morbier Montagnon

Kód: 3045/100 3045/150 3045/200 3045/250 30450/300 3045/400 3045/500 3045/1KG Zvolte variantu
69,90 Kč 104,85 Kč 139,80 Kč 174,75 Kč 209,70 Kč 279,60 Kč 349,50 Kč 699 Kč od 69,90 Kč 62,41 Kč bez DPH 93,62 Kč bez DPH 124,82 Kč bez DPH 156,03 Kč bez DPH 187,23 Kč bez DPH 249,64 Kč bez DPH 312,05 Kč bez DPH 624,11 Kč bez DPH od 62,41 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Morbier Montagnon je francouzský sýr z nepasterizovaného kravského mléka, který je pojmenovaný po vesničce Morbier, nacházející se v regionu Auvergne ve střední Francii. Sýr nese ochrannou známku AOC, která zaručuje, že jeho výroba podléhá přísným pravidlům. Morbier zraje 2-3 měsíce a vyrábí se na dvě etapy, ráno a večer. Po ranním dojení se Morbier posype tenkou vrstvou popela, aby na něj nelétaly mouchy a jiný hmyz. Po večerním dojení se přidá druhá vrstva. Uprostřed sýru tak vznikne černá linka popele, která je jeho specifickým znakem.

Morbier svým vzhledem a konzistencí částečně připomíná francouzský Raclette, neboť má také nažloutlou barvu, lepkavou kůrku a elastické těsto. Vůně Morbieru je cítit po ořechách a čerstvém senu. Jeho chuť je svěží a ovocná.

Tip: Morbier skvěle chutná se sklenkou lehkého červeného vína (např. Pinot Noir) anebo s pivem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: pasterizované kravské mléko, jedlá sůl, syřidlo, mlékárenské kultury, barvivo: rostlinná uhlíková čerň

Alergen: mléko

Tuk v sušině: 45%

Délka zrání: 3 měsíce

Výživové údaje na 100g: Energie 1493 kJ/ 360 kcal, tuky 29g, z toho nasycené mastné kyseliny 18, sacharidy 0g, z toho cukry 0g, bílkoviny 23g, sůl 1g

Výrobce, země původu: Ermitage, Francie

Skladování: skladujte při teplotě 2–8 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry krájené a kusovky
Země: Francie
Mléko: kravské
Laktóza: ano
? Délka zrání: 0-5 měsíců (mladé - mladé uleželé)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: