Parmigiano Reggiano (24 měsíců)

Kód: 3432/100 3432/150 3432/200 3432/250 3432/300 3432/400 3432/500 3432/1KG 3432/CEL 3432/2KG Zvolte variantu
89,90 Kč 134,85 Kč 179,80 Kč 224,75 Kč 269,70 Kč 359,60 Kč 449,50 Kč 899 Kč 4 045,50 Kč 1 798 Kč od 89,90 Kč 80,27 Kč bez DPH 120,40 Kč bez DPH 160,54 Kč bez DPH 200,67 Kč bez DPH 240,80 Kč bez DPH 321,07 Kč bez DPH 401,34 Kč bez DPH 802,68 Kč bez DPH 3 612,05 Kč bez DPH 1 605,36 Kč bez DPH od 80,27 Kč bez DPH
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Parmigiano Reggiano, neboli česky parmezán / parmazán, je nejznámější italský sýr vyrobený z kravského mléka. Nese označení DOP, které zaručuje, že mléko pochází z konkrétní oblasti a sýr je vyroben podle tradičních postupů. Během výroby procházejí všechny bochníky kola zkouškou jakosti a následně je na nich vypálena pečeť, která zaručuje, že se jedná o originální parmazán.

Charakteristická chuť a vůně parmazánu spočívá v jeho řemeslném zpracování, a především i v kvalitě mléka, které pochází pouze od krav pasoucích se v oblasti Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna a Mantua. Do chuti parmazánu se též promítá i krmivo krav, které se skládá výhradně z čerstvé luční trávy, květin, jetele a bylinek. To vše dává parmazánu nezaměnitelnou chuť. Délka zrání je u parmazánu od 12 do 36 měsíců. Čím je sýr starší, tím má výraznější chuť a sušší a drolivější konzistenci.

Parmigiano Reggiano je tak oblíbený sýr, že v Itálii snad neexistuje domácnost, která by neměla tento sýr vždy po ruce. Má všestranné použití, takže se hodí prakticky na každé jídlo, ať už se jedná o teplé pokrmy, či studené saláty. Nejčastěji se parmazán používá nastrouhaný na těstoviny, na pizzu anebo nakrouhaný na hoblinky do salátů. Snadno se rozpouští, takže je vhodný i do polévek, omáček, nebo zapékané masové a zeleninové směsi. Často se ale také konzumuje jen tak samotný s vínem. Parmigiano Reggiano se výborně snoubí s bílými suchými víny, (např. Sauvignon nebo Chardonnay) a se šumivými víny (např. Terre dei Buth).

Díky tradičnímu výrobnímu procesu neobsahuje parmazán laktózu. Též je vhodný i pro ty, kteří vyznávají zdravý životní styl, neboť je vyroben z částečně odtučněného mléka, a obsah tuku v sušině je tedy pouhých 30%.

Tip: Máte rádi těstoviny? Pokud ano, zkrášlete je strouhaným parmezánem, který i z obyčejných těstovin udělá kulinářský zážitek. Na strouhání parmazánu doporučujeme struhadlo na sýr. Pokud jste spíše milovníci zeleninových salátu, vyzkoušejte škrabku na sýr, pomocí které vytvoříte krásné hoblinky.

Tip: více informací o Parmigiano Reggiano najdete u nás na blogu: Parmigiano Reggiano: Král sýrů s bohatou historií a unikátní chutí

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: nepasterizované kravské mléko, jedlá sůl, živočišné syřidlo

Alergen: mléko

Tuk v sušině: 30%

Délka zrání: min 24 měsíců

Země původu: Itálie

Bezlaktózový sýr: ano

Skladování: skladujte při teplotě 4–8 °C

Doplňkové parametry

Kategorie: Sýry krájené a kusovky
Země: Itálie
Mléko: kravské
Laktóza: bez laktózy
? Délka zrání: 12 a více měsíců (staré - přestárlé)
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
TT Avatar autora | 19.7.2024
SUPER!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: