Ovčí sýry
Ovčí sýry zaujímají významné místo v kulturní a gastronomické historii mnoha národů. Výroba ovčích sýrů se datuje tisíce let zpět, kdy naši předkové objevili, že z mléka ovcí mohou vyrobit sýry, které mají delší trvanlivost, a které si i tak mohou zachovat stejné výživové vlastnosti jako mléko.
Všechny námi nabízené ovčí sýry se vyrábějí z kvalitního ovčího mléka, které pochází od lokálních chovatelů, a jsou připravovány s největší péčí a zručností. Většina z nich jsou nositeli ochranné známky AOC/DOP/PDO (chráněné označení původu), která zaručuje, že se jedná o originální výrobek, který splňuje přísný standard kvality.
Ovčí sýry nabízejí širokou škálu chutí, od jemných až po ty výrazné, takže zaujmou nejen sýrové gurmány, ale i ty, kteří hledají zdravější alternativu k sýrům z kravského mléka.
#ShowMore#
Proč jíst ovčí sýry:
- mají velké množství bílkovin a vápníku, které jsou důležité pro stavbu svalové hmoty a tvorbu silných a zdravých kostí
- obsahují velké množství minerálů, které mají předcházet osteoporóze
- mají hodně vitamínů (A, D, E), které jsou důležité pro podporu imunitního systému
- obsahují mastné kyseliny (omega 3 a kyselina linolová), které přispívají ke zlepšení imunitního a nervového systému
- jsou lépe stravitelné než sýry z kravského mléka
- mají nízkou hladinu cholesterolu, takže snižují kardiovaskulární problémy